Alla Lukasbibliotek är stängda 4–13.9 p.g.a. systembyte, även webbiblioteket är ur bruk. Inga lån förfaller under tiden 4–24.9 och böcker behöver alltså inte lämnas tillbaka under stängningstiden. Det går ändå att lämna i återlämningsluckorna om man inte har möjlighet att göra det senare. Nedre våningen i Ekenäs bibliotek kommer att vara öppen vardagar 9–17. Övriga bibliotek är helt stängda, även självbetjäningen i Tenala, och bokbussen trafikerar inte. Eventuella ändringar meddelas här på bibliotekets webbsida och med anslag på biblioteken.

Sagoféer 

I Tornet kl.17:3018:00

28.8 Katter och möss
18.9 Äventyr och stordåd
9.10 Vardag och fest
30.10 Spöken och små monster
20.11 Mörker och ljus
11.12 Tomtar och troll


För barn från 3 år, välkommen med! 

Fr.o.m. 25.5 kan du endast låna med bibliotekskort eller mobilkort. Du kan inte längre använda körkort eller FPA-kort för att låna material!

OBS! Var beredd att styrka din identitet då du använder mobilkort.

 

 

 

Fr.o.m. 1.6 är Bromarv filialbiblioteks öppettider

måndag 15-19
onsdag 9-12
fredag 14-17

Helle Naxos öppnades 1.2.2018

I Naxos kan du lyssna på klassisk musik, jazz, världsmusik mm. direkt via datorn, mobilen eller pekplattan.

 bokhylla

Alla barn behöver böcker, men alla böcker passar inte alla barn. Därför har Ekenäs bibliotek nu en så kallad Äppelhylla på barnavdelningen.

Äppelhyllans medier vänder sig framförallt till barn och vuxna som på något sätt kommer i kontakt med funktionshinder i sin vardag. Böckerna passar även bra för flerspråkiga barn och för dem som lär sig ett nytt språk, t.ex. invandrare.