Invigning av Pumpvikens äventyrsbana 8.5.2024 kl. 15

Invigning av Pumpvikens äventyrsbana 8.5.2024 kl. 15

26.04.2024 / Petra Louhimies

Välkommen på invigningen av Pumpvikens äventyrsbana onsdagen den 8 maj 2024, klockan 15–17!

Banan är resultatet av Raseborgs allra första medborgarbudget som genomfördes år 2022. Äventyrsbanan blev färdig i november 2023.

Evenemanget börjar klockan 15 med festlig bandklippning och invigningstal av Sebastian Risku, näringslivsdirektör på Raseborgs stad. Vår idrottsinstruktör är på plats och ger tips på hur både stora och små kan använda banan, och vi bjuder på saft och kex. Dessutom delar vi ut blomsterfrön passligt inför den stundande trädgårdssäsongen!

Hjärtligt välkomna att öppna Pumpvikens sommarsäsong med oss!


24.01.2023 / Isak Vilander

Raseborgs stad har sedan läsåret 2021-22 drivit ”Finlandsmodellen för hobbyverksamhet”, som är ett projekt under undervisnings- och kulturministeriet. Projektet är riktat till grundskoleelever och 267 kommuner runt om i landet deltar. Raseborg kommer att anhålla om bidrag från ministeriet också för kommande läsår.

Vi söker nu nya hobbyarrangörer och -aktörer, för att kunna erbjuda barn och unga i Raseborg en så bred palett av olika hobbyverksamheter som möjligt.

Vad då Finlandsmodellen?

Finlandsmodellens huvudsakliga mål är att öka barns och ungas välmående. Syftet är att det ska vara möjligt för alla barn och unga att i samband med skoldagen ha en hobby som de tycker om och som är avgiftsfri. I Finlandsmodellen kombineras barns och ungas önskemål om hobbyverksamhet, koordinering av god praxis som redan etablerats samt samarbete mellan skola och hobbyaktörer.

Hur har det kommit igång i Raseborg?

I Raseborg är 62 klubbar igång för tillfället. I dessa avgiftsfria hobbyverksamhetsklubbar finns sammanlagt ca 800 deltagare. Verksamhetsformerna är sådant som deltagarna själv önskat och röstat fram. I Raseborg har 14 olika lokala hobbyaktörer varit med och möjliggjort verksamheten. Verksamheten utvecklas kontinuerligt i samarbete mellan den lokala styrgruppen, projektkoordinatorn, arrangörerna och skolorna.

Nya arrangörer sökes

Ordnar ni en hobbyverksamhet, som ni skulle vilja erbjuda som ett alternativ för barn och unga i Raseborg? Tag i sådana fall kontakt med Raseborgs koordinator för projektet, Isak Vilander, senast den 3.2.2023. Kontakt via e-post: isak.vilander@raseborg.fi . Under februari kommer eleverna att rösta om vilka hobbyn de vill att skall arrangeras i skolorna läsåret 2023-24.


2.09.2022 / Petra Louhimies

Välkomna att bekanta er med verksamheten på Raseborgsvägen 5, onsdagen den 7 september 2022 kl. 14–18!

En del av Raseborgs stads verksamheter som erbjuder tjänster för barn, unga och familjer har nyligen flyttat till Raseborgsvägen 5. Nu bjuder vi på öppet hus med roligt program för barn och barnfamiljer (bland annat ansiktsmålning).

Hjärtligt välkomna att bekanta er med vår verksamhet och våra nya utrymmen!

  • Mödra-, barn- och preventivrådgivning
  • Familjesocialarbete (social- och familjehandledning, hemservice för barnfamiljer, servicekoordinator)
  • Barn- och ungdomsmottagningen (familjeterapeuter, psykologer)
  • Barnhabilitering (tal-, fysio- och ergoterapi)
  • Motionsrådgivning

Vi bjuder på bulle, saft och kaffe!

Ingång via innergården

25.08.2022 / Anne-Marie Ekholm

Raseborgs stad och Pojo kyrkoby byförening ordnar ett öppet invånarmöte inför byggandet av Pojo skatepark.

Vi berättar hur planeringen ser ut och diskuterar – Välkomna alla intresserade!

Tidpunkt: måndag 29.8. kl. 17

Plats: Pojo biblioteks festsal (Centrumpromenaden 4)


17.08.2022 / Petra Louhimies

Hej du mamma eller pappa med småbarn där hemma!

Häng med på en vagnpromenad och träffa andra hemmamammor eller -pappor. Vagnpromenaderna arrangeras i Ekenäs och Karis. I Ekenäs startar vi från simhallen klockan 12.00 och i Karis startar vi från Sisu arenan klockan 12.00. Promenaden räcker ca. 1 timme på barnens villkor. Vi börjar med tre dagar i september och känns det okej och det finns intresse så ser vi hur vi gör i fortsättningen.

Datumen för vagnpromenaderna i Ekenäs är:
Måndag 5.9.2022
Måndag 12.9.2022
Måndag 19.9.2022

Datumen för vagnpromenaderna i Karis är:
Torsdag 1.9.2022
Torsdag 8.9.2022
Torsdag 15.9.2022
Om du funderar på något ta kontakt med:

Närvårdare Charlotte Kullberg
Telefonnummer: 040 642 1599
E-post: charlotte.kullberg@raseborg.fi

Närvårdare Susanna Kalliomäki
Telefonnummer: 019-289 3054
E-post: susanna.kalliomaki@raseborg.fi

Vagnpromenader Ekenäs

Ladda nerVisa

Vagnpromenader Karis

Ladda nerVisa

19.11.2021 / Sebastian Berg

Barnens dag firas i alla Raseborgs stads skolor och daghem idag, fredagen den 19.11. Firandet sker i år genom en gemensam videohälsning som elever på årskurs 5 i stadens skolor fått ta del av. Här publiceras en kortversion av barnens hälsningar. Stadsdirektören Ragnar Lundqvist har också skickat en hälsning till barnen. Den hälsningen kan ses av alla på stadens Youtubekanal. Daghem och skolor flaggar idag för att uppmärksamma Barnkonventionens dag, som officiellt uppmärksammas imorgon, 20.11.2021 i hela världen.

Videohälsning från eleverna i åk5 i Raseborgs stads skolor.
Stadsdirektören Ragnar Lungqvist videohälsning till alla barn och ungdomar i Raseborg


22.09.2021 / Madeleine Lindholm

Oktober

Rimlek 2.10

Kom med på en fantasifylld resa runt i rimmens, poesins och språklekarnas värld! Barn och vuxna får tillsammans ramsa, tramsa och röra sig till rimmens rytmer. Plats: Ekenäs bibliotek, Tornet (barnavdelningen).

Spökvandring 30.10 kl. 11–13.30

Unik chans att uppleva bibbans kusligaste undangömda skrymslen dit dagsljuset aldrig når! Vandringen görs gruppvis och under tiden ska man även svara på några frågor. Alla med rätt svar får godis när de kommer tillbaka. Från 9 år.

Kom gärna utklädd! Besökare som klätt ut sig kan delta i en kostymtävling.

November

Kalaslördag för barnfamiljer 13.11 kl. 11-14, Barnavdelningen

– Interaktiva sagor med Lisa Strömsholm 30 min kl. 11 och 13
– Rim, ramsor och pyssel kring boken Bokstavsvärldar med Maria Sundell kl. 11.30 och 12.30
– Lekstund inspirerad av boken En kråksång för Nordens barn med Luckan kl. 12
och 13.30

December


17.05.2021 / Madeleine Lindholm

Välkommen på utomhussagostunder under sommaren!

Onsdag 30 juni kl. 14–15 ordnas en svenskspråkig sagostund på gräsmattan utanför Ekenäs bibliotek. Lämpar sig för barn från tre år. Ta med filt och picknickkorg om du vill, bibban bjuder på saft. Programmet ordnas med väderreservation.

Onsdag 14 juli kl. 14–15 ordnas en svensk- och finskspråkig sagostund på gräsmattan utanför Ekenäs bibliotek. Sagostunden är för barn från tre år. Ta med filt och picknickkorg om du vill, bibban bjuder på saft. Programmet ordnas med väderreservation.


Adress: Raseborgsvägen 8, 10650 Ekenäs.
Telefon: 019-289 2950.


11.05.2021 / Madeleine Lindholm

Sommarlördagar* under tiden 15 maj t.o.m. 28 augusti 2021 är Bromarv filialbibliotek meröppet mellan klockan 10 och 13.

På plats i biblioteket finns under dessa lördagar medlemmar ur föreningen Bromarv Biblioteks Vänner som hjälper till med låneautomaten. Det är möjligt att låna bl.a. böcker och spel från hyllorna samt avhämta böcker som reserverats på förhand.

* midsommardagen 26 juni är biblioteket stängt.


18.01.2021 / Madeleine Lindholm

Vill du vara med och namnge det nya skol- och daghemscentret i Svartå?

Bildningsnämnden i Raseborg ordnar en namntävling för den nya skol- och daghemsfastigheten i Svartå som ska stå klart hösten 2022. I den nya fastigheten kommer Mustion koulu, Svartå skola, Svartå daghem/Mustion päiväkoti, filialbiblioteket, ungdomsverksamheten och rådgivningen att verka.

Namnförslag med motivering lämnas in antingen elektroniskt via denna länk: NAMNTÄVLING eller som pappersversion till stadens bibliotek.

Inlämnade förslag gås igenom av en av bildningsnämnden tillsatt arbetsgrupp och arbetsgruppen ger sitt förslag till bildningsnämnden som gör det slutliga beslutet. Arbetsgruppen består av:

Tina Nordman, bildningsdirektör
Elisabet Ehrstedt, undervisningschef
Nina Aartokallio, chef för småbarnspedagogik
Heidi Enberg, bibliotekschef
Hanna Rönnblom, rektor Svartå skola
Marjo Laitinen, rektor Mustion koulu
En elev från respektive skola i Svartå
Holger Wikström, bildningsnämndens representant

Sista inlämningsdagen är 7.2.2021.

Bland alla som lämnat in namnförslag utlottas 5 st biljettpaket som berättigar till ett gratis simhallsbesök till Ekenäs simhall och ett museibesök i Raseborgs museum.


20.11.2020 / Petra Louhimies

Barnens dag firas i Raseborgs alla skolor och daghem 20.11.2020

I år har Barnvänlig kommun-arbetsgruppen bestämt att i stället för att ordna Barnens dag-fest för årskurs 5, ska alla barn inom småbarnspedagogik, grundläggande utbildning och gymnasieutbildning uppmärksammas.

På programmet står bland annat stadsdirektörens videohälsning till stadens alla barn och ungdomar, det bjuds på glass i skolor och daghem, och så får barnen ännu en liten överraskningshälsning från staden.

Barnvänlig kommun-arbetsgrupp


10.09.2020 / Sirpa Huusko

I samband med invigningen kommer vi att ordna en drop in gatukonstverkstad för ungdomarna och Raseborgs Ungdomstjänsternas nya förstärkning Pantern (Wauto bil)kommer också att vara på plats.

????

Under gatukonstverkstad lär du dig att måla graffiti och får information om teknik, färger mm. Klä dig i bekväma kläder enligt väder och ta till hänsyn att kläderna kan bli smutsiga. Vi kommer att använda både engångshandskar och ansiktsmasker, som är tillgängliga på plats. Vi bjuder på saft och tilltugg.

Vi ses imorgon,Sebastian Berg, verkstadledare & ungdomsledare och Sirpa Huusko, kulturplanerare.
28.08.2020 / Madeleine Lindholm

Från Ekenäs och Pojo bibliotek får man gärna låna av våra färdigfyllda temakassar. Kassarna är märkta med en lapp som anger temat och antal böcker.

Som exempel för barn finns Astrid Lindgren, dags att sova och Mumin. För lite äldre barn finns t.ex. historia och skräck.

För vuxna finns ihopplockat kassar innehållande romaner samt tema natur.

Om man blir extra förtjust i själva tygkassarna finns dessa även att köpa från biblioteket!


5.08.2020 / Petra Louhimies

På tisdagen den 4.8 samlades en grupp barn i ledning av Västnyländska kultursamfundets barnkulturkoordinator Pamela Andersson till en idéworkshop där barn fick tycka till om vad de skulle vilja ha i ”världens bästa park i min hemstad”. Workshoppen arrangerades i samarbete med staden i barnens egna trädgård; Cityträdgården, som är ett av de konkretiserade idéerna från barnens workshop i Fokus-huset förra året. Cityträdgården ligger i hjärtat av Karis på en tomt brevid den gamla brandstationen. Från stadens sida deltog representanter från stadens planläggning och kulturtjänster för att höra på barnens tankar och idéer.

Mest bra och fantastiska idéer

Barnen som var mellan 7 och 10 år fick lägga sina idéer på en tavla med kategorierna fantastisk, bra, ingen skillnad, tråkig och skrämmande. Mest idéer hamnade i kategorierna fantastisk och bra.

En av favoritidéerna var en ballongmaskin där man trycker på en knapp och så kommer en ballong ut. Man önskade också en lyktstolpe som samtidigt skulle vara en jukebox. Musiken kom också fram i idén om en kombinerad gokartbana som skulle köra till en scen där man kunde sitta och lyssna på musik, och sedan åka vidare. Vattenpark, hoppslott och naturområden med stora träd, solstolar och mycket djur önskades också. Man var lite oroade för att hundar bajsar mycket och då måste man ha tillräckligt med sopkorgar. Man tyckte att det är tråkigt om simhallen skulle vara stängd som under coronavåren. Det är också tråkigt om det finns rostiga gungor eller sandlådor där de bara växer gräs. Man upplevde att jobbiga grannar kan kännas skrämmande.

Barnens idéer sammanställdes och insikterna från workshoppen används i stadens utvecklingsarbete.


25.06.2020 / Madeleine Lindholm

14.7 kl. 17.30–18.00 hålls en sagostund för barn från 3 år. Sagostunden hålls utomhus, vid väderkvarnen på åsen utanför Ekenäs bibliotek, dock ej vid regn. En finskspråkig sagostund hålls 28.7 kl. 17.30–18.00 på samma ställe, även den med väderreservation.

20.7 kl. 12.30–13.30 är det dags för pyssel och sagoverkstad med barnbibliotekarie Rebecka i Ekenäs bibliotek, Svalan. Programmet är tvåspråkigt och riktar sig främst till barn i lågstadieåldern.

Välkomna med!

Kolla gärna in vår Facebook-evenemangssida.


1.06.2020 / Madeleine Lindholm

Under sommaren kan alla lässugna delta i Raseborgs biblioteks läsutmaningar. Fram till 20.9.2020 har vuxna möjlighet att läsa sig till en fylld bokbingo medan de yngre kan läsa sig igenom läsmasken.

Kupongerna finns att hämta på biblioteken och kan också skrivas ut, de hittas här nedan.

Bland alla som lämnar i en ifylld kupong inom utsatt tid kommer vi lotta ut några överraskningsvinster. Obs! Max en kupong per deltagare.

Läsmasken

Ladda nerVisa

21.04.2020 / Petra Louhimies

Raseborgs stad utarbetar som bäst ett utvecklingsprogram för cykling. Programmet utarbetas som ett samprojekt mellan Raseborgs stads tekniska central samt stadens turismtjänster. I projektet utreds förutsättningar för vardagscykling, utvecklingen av cykelvägar och rutter samt cykelturismen i vår stad. Vilka är de viktigaste rutterna för skolbarnen, för de som vill cykla till jobbet eller de som cyklar på fritiden? Behövs det nya cykelvägar eller med vilka andra åtgärder kan vi göra cyklingen mer attraktiv?

Förutom cykling i vardagen inkluderar projektet utvecklingen av cykelturismen i Raseborg. Möjligheterna och förutsättningarna för utvecklingsarbetet är väldigt goda – den 200 km långa Kustrutten lanserades år 2018, Fiskars Trail Bike Center har 60 km av södra Finlands bästa terrängcykelstigar, brukslandskapsrutten Banvallen öppnades ifjol och Raseborgsetappen på den europeiska cykelrutten Eurovelo 10 utvecklas i år.

Delta i enkäten!

För att programmet ska bli så bra som möjligt önskar staden höra invånarnas och turisternas åsikter i frågan. Enkäten är öppen för alla. Svarande behöver inte cykla regelbundet eller ha prövat på cykelturism förut. Vi önskar svar av barn, vuxna, unga och äldre, turister, arbetsfärdscyklister – alltså, av dig!

Enklast svarar man på enkäten via datorn, men man kan även använda en smarttelefon. Enkäten är öppen fram till 10.5.2020. Enkäten finns på: https://app.maptionnaire.com/sv/8496/

Enkäten genomförs av Ramboll Finland Oy på uppdrag av Raseborgs stad.

Raseborgs stad har beviljats statsunderstöd från Traficom för utarbetandet av ett utvecklingsprogram för att främja cykling i Raseborg. Planen skall stå färdig i höst 2020.

Mer information ges av

Ville Vuorelma, turistchef, tfn. 019 289 2012
Piia Nordström, ansvarig gatuchef tfn. 019 289 3852


20.04.2020 / Madeleine Lindholm

Läsveckan 2020 drar igång idag och årets tema är Kreativitet i luften! Nu är det alltså senast dags att vara kreativ och skapa en kort berättelse eller dikt! Berättelsen/dikten skall vara kopplad till bilden nedan och skall bestå av högst fem meningar. Skicka in ditt bidrag senast torsdag 23 april till adressen biblioteket@raseborg.fi De bästa bidragen publiceras på bibliotekets hemsida samt Ekenäs och Karis biblioteks Facebook, och bland alla deltagare lottas det ut en överraskningsvinst!

Bild: Pixabay

Lästips och mycket mer i samband med den internationella Läsveckan hittar du här.11.03.2020 / Madeleine Lindholm

Ekenäs bibliotek bjuder in alla mjukisdjur till övernattning mellan 3 och 4 april!

Ditt mjukisdjur övernattar på biblioteket, får lyssna på saga, läsa och leka tillsammans med andra mjukisar.

Nästa dag får du hämta hem din mjukis, se bilder på hur det gått och vad allt mjukisarna har hittat på tillsammans.

Fyll i mjukisdjurets uppgifter på en blankett som du får från biblioteket och hämta blanketten och ditt mjukisdjur till Ekenäs bibliotek senast fredagen den 3 april kl. 17.


26.02.2020 / Madeleine Lindholm

På alla Raseborgs bibliotek ordnas under våren 2020 någonting skojigt för barn, unga samt alla som behöver hålla barnasinnet aktivt.

Tisdag 10 mars och tisdag 7 april hålls en svenskspråkig sagostund för barn från 3 år i Ekenäs bibliotek kl. 17.30-18 i mysiga Tornet.

Bokbussen är öppen för besökare på årets Kirjakekkerit lördag 14 mars mellan klockan 10 och 14. Kirjakekkerit ordnas i år i Pojo bibliotek. I bokbussen ordnas denna dag finskspråkiga sagostunder i bokbussen klockan 11 och 13. Visste du att Bokbussen fyller 10 år i år?

Måndag 16 mars kl. 17-18 är det i Tenala bibliotek dags att bekanta sig med spännande fakta från förr i tiden samt kolla in lite finurliga grejor som fanns då. Till exempel får du reda på allt om gaffelns historia! Programmet är riktat till 9 år fyllda.

Måndag 16 mars finns ännu två tider lediga till läshunden Tessa i Karis bibliotek: 18.00-18.15 och 18.15-18.30. Måndag 6.4 finns det också lediga tider kvar till Tessa. Ring till Karis bibliotek och boka en mysig lästid för ditt barn! Tessa besöker även Ekenäs bibliotek och det finns en ledig tid måndag 20 april, ring till Ekenäs bibliotek för mera information.

Tisdag 17 mars hålls en engelskspråkig sagostund på Ekenäs bibliotek i Tornet kl. 17.30-18.

Måndag 23 mars och måndag 20 april ordnas pyssel- och sagoverkstad för barn i lågstadieåldern i Ekenäs bibliotek kl. 12.30-13.30. Programmet är tvåspråkigt och man behöver inte anmäla sig i förväg.

Bokcirkeln för unga träffas 23.3 kl. 16 i Ekenäs bibliotek, välkommen med! Ingen anmälning behövs.

26.3 träffas Ungas bokval i Ekenäs bibliotek kl. 16. Var med och välja nya böcker som ska köpas in till biblioteket. Ingen anmälning behövs.

Tisdag 24 mars och tisdag 21 april hålls en finskspråkig sagostund i Ekenäs bibliotek kl. 17.30-18 i Tornet.

Måndag 30 mars ska alla stora och små styra kosan till Tenala bibliotek om man vill pyssla inför påsk. Pysselkalaset råder mellan klockan 17.30 och 18.45.

Måndag 27 april hålls en svenskspråkig sagostund i Tenala bibliotek kl. 17.30-18.

Om ditt mjukisdjur vill sova en natt på Ekenäs bibliotek så är det möjligt 3–4 april. Mera information om det kommer snart!


10.02.2020 / Petra Louhimies

Föreningshuset i Raseborg och Raseborgs invandrartjänster söker volontärer till läxläsningsklubb som skall starta tisdagen 25.2 kl. 13-15. Som läxhjälpare handleder du och hjälper barn med deras skoluppgifter på finska och får dela känslan av att lyckas och lära sig med dem. Tanken är att klubben skall fungera som ett gemensamt projekt med studeranden från Karis gymnasier, men till verksamheten behövs även andra vuxna.

Välkommen med och planera verksamheten måndagen den 24.2 kl. 15 i Föreningshuset, Centralgatan 59 (Karis).

Mera info fås av handledaren för frivilligverksamhet Laura Malin 0440421613 laura.malin@vihti.fi eller av invandrarkoordinator Karin Ljung-Hägert 019 2892291 karin.ljung@raseborg.fi


3.02.2020 / Petra Louhimies

Raseborgs stads bildningssektor ordnar ett öppet tillfälle för allmänheten i Svartå Slottskrog den 12.2.2020 klockan 18.00.

Under tillfället presenteras det nya Svartå skolcentrums:

  • bygglovsritningar
  • tidtabell för byggandet
  • planer gällande konstens procentprincip
  • riktlinjer för undervisningen

Vi önskar er alla välkomna!

Raseborgs stad/bildningssektor


15.01.2020 / Madeleine Lindholm

Häxor, trollkarlar och mugglare i alla åldrar därute ska reservera datumarna 6:e och/eller 8:e februari i sina kalendrar, för det är dags att fira Harry Potter-dagar i Tenala och Ekenäs bibliotek. 6 februari klockan 16–18 är det dags för Harry Potter-kväll i Tenala och 8 februari är Harry Potter temat igång i Ekenäs under hela öppettiden dvs kl. 10–14.

Kom och leta efter Hogwarts försvunna föremål, få reda på vilket hus du tillhör och se vad som sker på en trolldryckslektion (under 7-åringar tillsammans med vuxen).


31.12.2019 / Madeleine Lindholm

Kom och lyssna på högläsning med barnbibliotekarie Rebecka i mysiga Tornet i Ekenäs bibliotek! Hon läser följande tisdagar: 28.1, 4.2 och 11.2 mellan klockan 14 och 15. Spännande historier utlovas, därmed riktas tillfällena främst till barn i åldrarna 9–13.


30.12.2019 / Madeleine Lindholm

Det är dags för pyssel och sagoverkstad med barnbibliotekarie Rebecka i Ekenäs bibliotek. Programmet hålls på måndagar 20.1, 10.2, 23.3 och 20.4 mellan klockan 12.30─13.30. Programmet är tvåspråkigt och riktar sig främst till barn i lågstadieåldern.


28.12.2019 / Madeleine Lindholm

Den vänligaste av alla hundar, läshunden Tessa, kommer att besöka igen Ekenäs och Karis bibliotek! Tessa är i Ekenäs följande måndagar: 27.1, 24.2, 23.3 och 20.4. Tessa är hos oss mellan kl. 17.30 och 18.30. En 15 minuters tid bokas på förhand. Om ditt barn vill öva läsning med Tessa, ring Ekenäs bibliotek på numret 019 289 2950.

Läshunden Tessa glädjer oss även igen i Karis bibliotek. Tessa kommer att besöka biblioteket på måndagar 13.1, 10.2, 16.3 och 6.4 (15 minuters tider mellan kl. 17.30 och 18.30). Boka en tid för ditt barn som vill öva att läsa med den lilla och luddiga läraren! Ta kontakt via Facebook eller ring 019-2892970.


21.10.2019 / Madeleine Lindholm

Går du i högstadiet? Vill du vara med och välja böcker som köps in till bibban? Vi träffas 5.11 kl. 16-17.30 i Ekenäs bibliotek. Häng med!


7.10.2019 / Fredrika Åkerö

Vecka 42 (14-20.10) öppnar ungdomsgårdarna i Raseborg med udda öppethållningstider.

Svartå tisdag kl. 13-18

Pojo
Onsdag kl. 13-19
Lördag kl. 15-22

Ekenäs
Tisdag kl. 13-19
Onsdag kl. 13-16
Fredag och Lördag kl. 15-22

Tenala fredag kl 14-22

Karis
Tisdag och onsdag kl. 13-19
Lördag kl. 15-22


10.09.2019 / Sirpa Huusko

Årets Kulturkarneval ordnas i Raseborg – Vuoden Kulturkarneval järjestetään Raaseporissa 14.-17.11.

Kulturkarnevalen är ett fyra dagar långt evenemang avsett för skolungdomar i årskurs 7 till 9 samt studerande i folkhögskolor, gymnasier och yrkesskolor.
Hoppas du har redan anmält dig, men om inte så hinner du ännu anmäla dig till och med 14.9

Länken till program & anmälningar / Linkki ohjelmaan ja ilmoittautumiseen:

https://kulturkarnevalen.fi/labb/?gclid=EAIaIQobChMIk8zBkb7F5AIVww8YCh2C3QcOEAAYASAAEgInKfD_BwE&fbclid=IwAR2VKJNxUFWKesxyH8_GCu5gLK3ViriMEtOBW7d_qH5tGrPO2oRZ2RAuMi0

7.09.2019 / Madeleine Lindholm

Dags för mys! Följande sagostunder ordnas under hösten i Ekenäs bibliotek, Tornet, kl. 17:30–18:00. För barn från 3 år. Välkommen med!

1.10 Djursagor

29.10 Känslosagor

19.11 Ett hopp i historien-sagor

10.12 Julsagor