E-post som skickades från biblioteket till Outlook-, Windowslive- och Hotmail-adresser nådde inte mottagaren under några dagar i april. Detta innebär bl.a. att förvarningarna uteblev! Kontrollera dina förfallodagar! Biblioteket ansvarar inte för störningar i teleförbindelserna. Samma regler och avgifter gäller trots tekniska störningar.

I hela Finland genomförs en enkät riktad till användare av allmänna bibliotek.

Du kan svara på enkäten via kirjastot.fi/kysely-enkat-survey och utvärdera ditt eget bibliotek. Du kan också fylla i blanketten på biblioteken. Bland alla de som svarat lottar vi ut 6 presentkort till en bokhandel.

Svara på enkäten, din åsikt är viktig!

Helle Naxos öppnades 1.2.2018

I Naxos kan du lyssna på klassisk musik, jazz, världsmusik mm. direkt via datorn, mobilen eller pekplattan.

 Glader läser bok  Öppna sagostunder hålls en tisdag i månaden på Ekenäs bibliotek, i Tornet på barnavdelningen, kl. 17:30–18:00. Barngrupper kan komma på sagostund enligt överenskommelse, kontakta barnbibliotekarie Lisa Strömsholm (Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.)

 

 bokhylla

Alla barn behöver böcker, men alla böcker passar inte alla barn. Därför har Ekenäs bibliotek nu en så kallad Äppelhylla på barnavdelningen.

 Äppelhyllans medier vänder sig framförallt till barn och vuxna som på något sätt kommer i kontakt med funktionshinder i sin vardag. Böckerna passar även bra för flerspråkiga barn och för dem som lär sig ett nytt språk, t.ex. invandrare.

 

Nu kan du på biblioteken läsa inhemska dagstidningar via ePress.