Siirry pääsisältöön

Tiedotteet

Vanhempainiltoja ja tiedotustilaisuuksia 2025-2026

Opetussuunnitelmat:

Valtakunnallisen opetussuunitelman perusteiden pohjalta on laadittu kuntakohtainen Opetussuunnitelma – Raasepori

Oppilaat saavat koulusta maksutta oppikirjat ja muun oppimateriaalin, jonka koulu itse valitsee. Sähköisiä oppimateriaaleja käytetään muun oppimateriaalin ohella.

Olemme Kiva-koulu

KiVa Koulu® on Turun yliopistossa kehitetty kiusaamisen vastainen toimenpideohjelma – tutkimusten mukaan yksi toimivimmista. Ohjelman tavoitteina ovat kiusaamisen ehkäiseminen, tehokas puuttuminen kiusaamistilanteisiin ja jatkuva seuranta. Koulussamme toimii Kiva-tiimi. Koulussa on kaikenlainen kiusaaminen ehdottomasti kiellettyä.

Oppilaat mukana

Oppilaat pääsevät toimimaan yhdessä mm. oppilaskunnan hallituksen ja tukioppilaiden kautta. Oppilaat ideoivat ja järjestävät erilaisia tapahtumia ym. luokkien ehdotusten ja mahdollisuuksien mukaan. Tukioppilaat eli tukarit ovat lisäksi mukana ryhmäytymispäivissä koulun alussa ja seiskaluokkien kanssa.

Välitunnit

Välitunnit voi viettää koulun sisällä tai ulkona koulualueella. Koulualueelta ei saa poistua ilman lupaa koulupäivän aikana.

Kodin ja koulun yhteistyö

Kodin ja koulun yhteistyön periaatteita ja toimintatapoja on kirjattu opetussuunnitelmaan. Siihen kuuluvat mm. vanhempainillat, luokanvalvojan vanhempainvartit, sekä yhteydenpito sähköisen Wilma-järjestelmän kautta. Kodin ja koulun yhteistyö on vastavuoroista.

Wilma-järjestelmän kautta huoltajat voivat saada tietoa lapsensa opetuksesta, opetusjärjestelyistä, arvioinnista sekä selvittää poissaloja. Wilmasta huoltajat näkevät tiedotteita ja voivat olla yhteydessä helposti luokanvalvojaan, opettajaan, rehtoriin tai kansliaan. Wilmassa voi seurata opintojen edistymistä ym.

Huoltajatkohtaiset Wilma-tunnukset annetaan syyslukukauden alkaessa koulusta, kansliasta.

Koulun ruokalista

Koulun järjestyssäännöt

Koulun järjestyssääntöjen tarkoitus on edistää koulun turvallista sisäistä järjestystä, opiskelun sujumista ja kouluyhteisön turvallisuutta ja viihtyisyyttä. Oppilaalla on perustusopetuslain mukaan oikeus turvalliseen opiskeluympäristöön. Oppilaalla on velvollisuus osallistua opetukseen, suorittaa tehtävänsä tunnollisesti ja käyttäytyä asiallisesti.

Järjestyssäännöt ovat voimassa koulupäivinä, koulupäivän aikana ja koulun järjestämillä retkillä. Tänne lisätään vielä tarkennettu järjestyssääntöohjeistus. Luokanvalvoja ja opettaja, koulun hlöstö ohjeistaa lisää koulumme järjestyssäännöistä.

Liite 1 Raaseporin kaupungin peruskoulujen järjestyssäännöt

Näillä järjestyssäännöillä edistetään koulujen sisäistä järjestystä ja hyvää ilmapiiriä rauhallisessa ja turvallisessa opiskeluympäristössä.

Järjestyssääntöjä on noudatettava kouluaikana ja koulussa järjestettävässä toiminnassa. Säännöt on laadittu perusopetuslain nojalla, muilta osin noudatetaan voimassa olevaa lainsäädäntöä. Rikkomustapauksissa opettaja tai rehtori voi soveltaa laissa säädettyjä kurinpitotoimenpiteitä.

Sivistyslautakunta 13.6.2023

Liite 2 Kasvatuskeskustelun menettelytavat

Kasvatuskeskustelu perusopetuslaissa:

”Oppilas, joka häiritsee opetusta tai muutoin rikkoo koulun järjestystä, menettelee vilpillisesti tai kohtelee muita oppilaita tai koulun henkilökuntaa epäkunnioittavasti tai heidän ihmisarvoaan loukkaavasti, voidaan ensisijaisena toimenpiteenä määrätä osallistumaan yhteensä enintään kaksi tuntia kestävään kasvatuskeskusteluun. Kasvatuskeskustelu voidaan järjestää kerralla tai useammassa osassa koulupäivän aikana tai sen ulkopuolella.

Kasvatuskeskustelussa yksilöidään toimenpiteeseen johtanut teko tai laiminlyönti yhdessä oppilaan kanssa ja tarvittaessa selvitetään laajemmin käyttäytymisen syyt ja seuraukset sekä keinot koulussa käyttäytymisen ja oppilaan hyvinvoinnin parantamiseksi.

Kasvatuskeskusteluun määrää koulun opettaja tai rehtori. Kasvatuskeskustelu tulee kirjata ja siitä tulee ilmoittaa oppilaan huoltajille. Huoltajalle tulee varata mahdollisuus osallistua kasvatuskeskusteluun tai osaan siitä, jos se 2 momentissa esitetty huomioon ottaen katsotaan tarpeelliseksi.” §35

Esimerkki kasvatuskeskustelujen prosessista:

Kasvatuskeskustelu

● Kasvatuskeskustelun tavoitteena on saada oppilas ymmärtämään käytöksen muutoksen välttämättömyys.

● Kasvatuskeskustelun käyvät oppilas ja rikkeen/laiminlyönnin havainnut opettaja, vaihtoehtoisesti luokanopettaja/-valvoja. Tarvittaessa myös rehtori ja/tai huoltaja osallistuu.

● Keskustelun aikana sovitaan toimista käytöksen parantamiseksi. Vakavista rikkeistä tai laiminlyönneistä on opettajan hyvä tehdä kirjallinen selvitys.

● Oppilas (tai opettaja) soittaa huoltajalle ja kertoo kasvatuskeskustelun syistä. Opettaja aloittaa ja lopettaa puhelun.

● Tarvittaessa oppilas ohjataan oppilashuollon palveluiden piiriin.

● Keskustelu ja sovitut asiat kirjataan Wilmaan. Mikäli oppilaan ei-toivottu käytös jatkuu edelleen, määrätään hänet osallistumaan uuteen kasvatuskeskusteluun tai määrätään hänet jälki-istuntoon tai annetaan kurinpitorangaistus.

Mobiililaitteiden käytöstä on tulossa tarkennettu ohjeistus koulupäivään. Eduskunta on hyväksynyt lakimuutoksen, jotka rajoittavat mobiililaitteiden käyttöä koulupäivän aikana. Sivistyslautakunta päättää tarkentavasta ohjeesta kesäkuussa 2025 ja tästä tiedotetaan lisää heti koulun alettua.

Oppilaiden poissaoloja ja mahdollisia myöhästymisiä oppitunneilta seurataan, lisätietoja poissaoloseurantamallista kaupungissa koulukunnossa.fi

Tasa-arvo ja yhdenvertaisuussuunnitelma

Oppilashuolto ja kouluterveydenhuolto

Kouluterveydenhuollon keskeisiä tehtäviä on mm. lasten ja nuorten terveyden ja hyvinvoinnin edistäminen.

Kiireellisessä asiassa ota yhteyttä omalle terveysasemalle tai terveysneuvontaan. Hätätapauksessa soita numeroon 112.

Kuraattori, koulupsykologi ja terveydenhoitajan tavoitat yhteystieto sivulla annetuista puhelinnumeroista tai sähköpostilla etunimi.sukunimi@luvn.fi

Terveydenhoitaja minna.moller@luvn.fi, kuraattori kati.auermaa@luvn.fi, koulupsykologi sari.sevon@luvn.fi

Kouluun ilmoittautuminen

tätä sivua päivitetään…

Päivitetty 27.06.25