Västerby skola i Raseborg har fått ett hedersomnämnande i tävlingen Årets skola, läroanstalt eller daghem 2017. 

Organisationsombudsman Riitta Silvonen från OAJ överräckte tillsammans med FSL:s förbundssekreterare Christer Holmlund utmärkelsen till rektor Magnus Bäckström måndagen den 22 maj 2017.

Vice ordförande för Hem och skola föreningen i Västerby skola, Johanna Wikström-Flemmich, var glad över hedersomnämnandet och framhöll att det var en eloge för det fina arbete som
lärarna utför. Det blev inte bara en medalj utan två, när man räknar med silvermedaljen som kom i stafettkarnevalen i helgen.
Bäckström konstaterade att det känns bra att vara lagkapten för ett sådanthär team.
– I tävlingen Årets skola deltog ca 3500 skolor, vilket talar för att ni gjort ett bra jobb och att det är möjligt att nå toppen.

Västerby skola har drygt 50 elever och fem ordinarie lärare. I skolan arbetar årskurserna 1–6.
– Lärarna i Västerby skola är inspirerande, kreativa och positiva till försök. Lärarna är engagerade, deras arbetsmotivation och glädje skapar en trygg och uppmuntrande lärmiljö.
Undervisningsgrupperna är små och lärarna har tid att uppmärksamma och handleda eleverna individuellt, konstateras i motiveringen.
– Gemenskapen ni skapat inom skolan är guld värd, tillade Christer Holmlund.

Bildningsdirektör Robert Nyman uppvaktade skolan med en minnesgåva, en fågelholk, som skolan får välja plats för och registrera på nätet inom ramen för Finland 100-årsjubileet.

Tävlingen ordnas av Undervisningssektorns Fackorganisation OAJ. Kirkonkylän koulu i Lappträsk tilldelades likaså ett hedersomnämnande. Vinnaren i Årets skola, läroanstalt eller daghem 2017 offentliggörs den 23 maj. Tidigare har Klinckbackan koulu i Raseborg tilldelats utmärkelsen Årets skola år 2010 tilldelades .

Tilläggsuppgifter:
organisationsombudsman Riitta Silvonen, OAJ, tfn 050 596 7838