Västra Nylands landskapsmuseums verksamhetsområde omfattar 8 städer och kommuner i västra Nyland från Hangö i väster till Kyrkslätt i öster och Högfors i norr. Landskapsmuseet samarbetar aktivt med de övriga proffsmuseerna i regionen.

Nu söker museet en kunnig landskapsmuseiforskare till ordinarie arbetsförhållande för att ansvara för den regionala verksamheten. Till landskapsmuseiforskarens uppgifter hör att koordinera samarbetet mellan de professionella museerna samt ge råd och stöda verksamheten samt övervaka beviljade understöd till de lokala hembygdsmuseerna inom verksamhetsområdet. Landskapsmuseiforskaren deltar i utställnings- och publikationsverksamheten, arrangerandet av seminarier- och skolningstillfällen samt i kulturmiljöarbetet och den arkeologiska verksamheten vid museet.

För uppgiften krävs högre högskolexamen vars huvudämne är något av följande ämnen; historia, kulturhistoria, konsthistoria, etnologi, folkloristik, arkeologi, museologi. Uppgiften kräver god organiserings- och samarbetsförmåga, förmåga till självständigt arbete samt goda kunskaper i båda inhemska språken. Arbetserfarenhet av motsvarande uppgifter i museum betonas speciellt. 

Lön och övriga avtalsvillkor enligt AKTA.

Ansökningarna senast onsdagen den 28.2.2018 kl. 16 via careers.raseborg.fi

På förfrågningar svarar museichef Dan Lindholm tfn. 0400 347 187 eller per e-post Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.