1.1.2019 har det gått 10 år sedan staden Raseborg grundades. 

10-årsjubileet kommer att firas på många olika sätt under året, med start redan 7.1.2019 då första raseborgaren Milton Lahtinen uppvaktas traditionsenligt på stadshuset.

17.1.2019 är det dags att öppna dörrarna till det nya stadshuset – invånarna har då möjlighet att bekanta sig med de nya utrymmena kl. 15-17. Kaffe och tårta hör självfallet till.

Till en av de större satsningarna räknas Raseborgkortleken som kommer att se dagens ljus under februari
 - Staden ville uppmärksamma Raseborgs 10 första år genom att samla de viktigaste händelserna som ett infopaket. Vi kontaktade företagarparet Sophie och Daniel Kawecki som har erfarenhet av liknande projekt, bland annat av Västnyländska kultursamfundets Västnyländsk årsbok, säger tf. utvecklingschef Lotta Lerviks.


 - Idén till en kortlek som samlar kännspaka händelser från Raseborgs 10 första år samt byar, vyer och annat bekant från trakten föddes då stadens informatör Petra Louhimies tog kontakt med tankar kring en tillbakablick på stadens 10 första år, berättar Sophie Kawecki.
- Vi funderade på att skriva en text, men kom fram till att vi ville göra något som sticker ut och används, medan en text lätt drunknar i informationsflödet.

- En kortlek är helt enkelt en rolig och användbar produkt i många avseenden, den är lätt att ta med som gåva och dessutom erbjuder den underhållning för både stora och små, instämmer Lerviks.

Kortleken kommer senare att finnas till försäljning så att till exempel också besökare kan få med sig ett roligt minne från Raseborg.

Utöver de egna satsningarna och evenemangen hoppas staden att också andra aktörer deltar i firandet med egna evenemang.

- I evenemangskalendern (evenemang.raseborg.fi) har vi redan en kategori ”Raseborg 10” som man gärna får använda om och när man med sitt evenemang vill fira Raseborg 10 år. Vi hoppas självklart att många vill fira med oss, säger informatör Petra Louhimies och tipsar,

- Håll koll på raseborg.fi och våra andra kanaler, bland annat Facebook och Instagram, för att veta vad annat det kommer att hända under jubileumsåret!