Öppet on-sö/11-17

 


 Ekenäs museicentrum EKTA/Gustav Wasas gata 11/ Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den./(019)289 2512/(019)289 2518 
 

 NYA EKBLADET!
Läs om vad som händer
på museerna i västra Nyland
  

 LÄSekbladet


 

 

Helene Schjerfbeck bodde i Ekenäs mellan åren 1925 och 1941. Staden Ekenäs och de närliggande trakterna var i många avseenden betydelsefulla för Schjerfbeck. Flertalet av hennes landskap är målade i trakten och hennes släktrötter, såväl på fädernet som mödernet, finns i Ekenäs. I utställningen visas både konstverk men även föremål som tillhört Schjerfbeck, bl.a. gungstolen som finns avbildad på ett flertal målningar.

 

 

Till äran av jubileumsåret 2016 firar EKTA museum med att öppna utställningen, Raseborgs slott - maktens borg, 20. april. Utställningen berättar om livet i borgen under medeltiden (läs mera).

Museets permanenta utställning om stadens historia fyller däremot 10 år och firar med att byta namn till Alla tiders Raseborg. Under årets lopp uppdateras även utställningens innehåll.

EKTA museum firar också med en ny logo samt med en ny webbida ektamuseum.fi som blir färdig under hösten och knyter ihop EKTAs, Västra nylands landskapsmuseums och Leiras kulturarvscenters verksamhet.


Kom till EKTA och dela dina minnen
från 50-talets Västra Nyland.

Vi träffas över en kopp kaffe
2.dra tisdagen i månaden,
kl. 14.00 i Blombergs hus.

Välkommen!

Mera information: 
Susanna Louneva, museipedagog
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.


 

 

 

Foto: Paul Fager, 1898/VNLM 

Föreningen Ekenäs museivänner r.f.´s syfte är att stöda och museiverksamheten som ansluter sig till EKTA museicentrum och Västra Nylands landskapsmuseum.

Bli en museivän!

 

Like it? Share it!