Rekisteriseloste

Öppethållstider:

Kansliet i Karis:
- Måndag-fredag kl. 09.00-16.00


Kansliet i Ekenäs:
- Onsdag kl.
09.00-16.00

Obs! Lunchpaus kl. 12.00-13.00

 

Välkommen till Medborgarinstitutet Raseborg!

PDF Skriv ut E-postadress

Välkommen till Medborgarinstitutet Raseborg!

epost: Den här e-postadressen är skyddad från spamrobotar. Du måste tillåta Javascript för att visa e-postadressen
telefon: 019 2892765

Kursprogrammet för läsåret 2014-15 finns här

Anmälningar till vårterminens nya kurser tas emot f.rom. 24.11 kl. 10:00

Se också:
https://www.facebook.com/mbikansalaisopisto


MÅNADENS ELEV

Jag har deltagit i MBI: s kurser ända sedan jag 1972 flyttade till Ekenäs. En tid bodde jag i Sverige. Där deltog jag i motsvarande kurser. Där lärde jag mig bl.a. näverslöjd och halmslöjd. 1998 flyttade jag tillbaka till Ekenäs som pensionär.
Då var MBI en underbar institution, för nu hade jag möjlighet att delta i massor av kurser.
Äntligen fick jag lära mig sådant, som jag alltid hade velat kunna.Främst var det alla hantverkskurserna: korgflätning, vävning, keramik, knyppling, spinna på spinnrock. För att hinna med alla de fina kurserna deltog jag inte bara i dem, som ordnades i Ekenäs, jag har vävt både i Karis och Snappertuna när kurserna var fulltecknade i Ekenäs. I Karis hölls det kortkurser i att spinna och korgflätning. Det är färdigheter, som jag har kunnat fortsätta med på egen hand när jag har fått grunderna på kurserna. Knypplingskursen var nödvändig, för att jag skulle kunna ta min mormors knyppeldyna i användning. Då, före 1985, deltog jag i dock-kurs. Jag sydde sedan flera dockor hemma.

Sedan är det alla konstnärliga kurser. Akvarellmålningskurserna är underbara. Utan dem skulle jag knappast måla hemma, man lär sig massor om material och teknik. En massa krukor och skålar är minnen från keramikkurserna. Kursen med klassisk musik senaste vinter var en hel serie av konserter, den var fin. Dans hör till mina favoritsysselsättningar, speciellt folkdans. Tyvärr kan man inte delta i allt, men jag har de senaste åren dansat internationell folkdans både i Ekenäs och Karis.
Några släktforskningskurser har varit intressanta och lärorika. Flera år deltog jag i datakurser för seniorer. De var helt nödvändiga för mig och tack vare läraren mycket givande också på det sociala planet. Vi hade mycket trevliga kaffepauser.Språkkurserna har också varit utmärkta, jag har försökt lära mig både estniska och ryska. Men tyvärr har resultatet inte varit lysande. Språk är inte min starka sida.Skrivarkurserna har jag verkligen uppskattat. De har varit mycket givande med underbar gemenskap. Självförtroendet har ökat. Jag har redan början till en roman på gång. Tyvärr finns det ingen skrivarkurs just nu, det saknar jag.Jag är glad och tacksam att MBI finns, det ger både kultur, motion, sociala kontakter, nytta och nöje.

Jutta Aminoff


 

Senast uppdaterad 20.11.2014 14:50