Och vem är årets raseborgare?

Raseborgs stad uppmanar kommuninvånarna att ge sina förslag till 2017 års pristagare. Motiverade förslag kan inlämnas till stadsutvecklingsavdelningen per e-post till Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den. senast 13.12.2017.

Röstning

Välmotiverade förslag på kandidater publiceras på stadens webbplats med kandidaternas godkännande och invånarna kan rösta på sin favorit 5-25.1.2018.

Priserna

Årets raseborgare bör uppfylla vissa kriterier: Hen har med sin verksamhet/aktivitet fungerat som en god förebild för Raseborg och har idkat gott samarbete med positiv attityd under den tid som staden funnits. Personens hemort bör vara Raseborg.

Raseborgs stad delar årligen ut ett kulturpris åt en person, förening eller organisation, som på ett förtjänstfullt sätt har främjat stadens kulturliv och dess bild som kulturstad.

Kulturpristagare i Raseborg 2009-2016:
2009 Anne Ingman och Katja Köngäs
2010 Erik Pöysti
2011 Jukka-Pekka Saraste
2012 Andreas Kåll
2013 Jukka Peltola och Timo Oksanen
2014 Ungdomsmusikalen Schacki!
2015 Ekenäs filmfest
2016 Jonathan Lutz

Raseborgs stad delar ut ett miljöpris åt en person, förening eller organisation, som på ett förtjänstfullt sätt har lyft fram betydelsen av miljöfrågor och gjort en insats för miljön i staden.

Utöver detta delar staden ut ungdomspriset, förslagen kommer från ungdomsfullmäktige men tre kandidater deltar i omröstningen. Även idrottsprisernas tre kandidater som vaskas fram av fritidsnämnden kommer att delta i omröstningen.

Like it? Share it!